Cesta z hlavy do prírody – Telo ako navigátor

Cesta z hlavy do prírody – Telo ako navigátor

Dátum workshopu:

12 Aug 2018

Čas:

09:00

Miesto konania:

Krasňany , Bratislava

Predstavujeme vám prvý z nášho bratislavského cyklu zážitkových workshopov Cesta z hlavy do prírody. Už v nedeľu 12. augusta sa spoločne budeme učiť technikám a princípom práce s telom tak, ako ich praktizuje bioenergetika podľa vzoru Alexandra Lowena. Lowenov prístup bude navyše obohatený o princípy mindfulness (všímavosti). Behom siedmich hodín vrátane obednej pauzy si ukážeme niekoľko spôsobov, ako byť všímavý k svojmu telu, zamerať naň pozornosť a následne precítiť podvedomú informáciu o našom duševnom živote, ktorá sa v rôznych náznakoch napätia, nepokoja, strnulosti či bolesti v našom tele skrýva. Aby sme tento proces podporili, bude sa tento sebapoznávací seminár diať v prírode, kde sa ľudský mozog ľahšie a rýchlejšie preladí smerom od záplavy každodennými starosťami k zmyslovému vnímaniu. V prípade zlého počasia však máme zarezervované priestory – seminár sa teda bude konať za každého počasia, a to za rovnakú cenu.

O LEKTOROVI
Seminárom vás bude sprevádzať lektor Marek Kočtúch, ktorý sa dlhodobo venuje rôznym prístupom k facilitácii skupín a práci s telom. Základ jeho práce tvorí prístup Alana Lowena Art of being, spájajúci princípy Rogersových encounterových skupín a východných meditačných náuk. Okrem dvojročného kurzu Art of being Marek tiež dlhodobo študoval bioenergetiku u českého psychoterapeuta Johna Hawkena. V nasledovnom období Marek asistoval ako na Lowenovych, tak na Hawkenovych kurzoch. V súčasnosti žije v Prahe, kde vo firme McKinsie&Company vedie mindfulness skupinu a aktuálne u nich rozbieha i mentorskú skupinu, zameranú na všeobecný osobnostný rozvoj. V Bratislave sa popri tom posledné dva roky účastní dlhodobého výcviku v procesorientovanej psychológii. Vo voľnom čase sa venuje divadlu, ku ktorému pristupuje ako k dramatoterapii, a vidí v ňom veľký terapeutický potenciál.

KEDY?
V nedeľu 12. augusta 2018 o 9:00 – 16:00

KDE?
A) Za normálnych okolností pôjdeme do lesa v Krasňanoch – východiskový bod na okraji civilizácie, z ktorého o 9:00 spoločne vyrazíme na cestu z hlavy do prírody, avizujeme včasne dopredu, podľa zastúpenia účastníkov, ktorí pôjdu autom, a tých, ktorí pôjdu MHD
B) V prípade zlého počasia (teda daźďa či blížiaceho sa dažďa) – v Centre rodiny na Bazovského 6 v Dúbravke

REGISTRÁCIA
Z kapacitných dôvodov je na workshop nutné záväzné prihlásenie prostredníctvom online zakúpenia lístkov priamo na tejto stránke. Storno lístka bude možné najneskôr 48 hodín pred začiatkom konania akcie.

MÁM SI NIEČO PRINIESŤ?
Pokiaľ sa pôjde do prírody, vezmite si deku alebo karimatku, jedlo a pitie na celý deň.

UPOZORNENIE
Tento seminár nenahrádza psychoterapiu ani odbornú lekársku starostlivosť. Tak ako behom iných zážitkových seminároch, aj tu je možné, že sa vám behom cvičení vyplaví do vedomia nevedomý materiál, ktorému nebudete rozumieť a budete ho vnímať ako ohrozujúci. V takom prípade možno bude po jeho skončení potrebné vyhľadať odbornú psychologickú pomoc. Workshopu sa nemôžu účastniť ľudia s akútnym psychotickým ochorením, nakoľko by v tomto prípade riziká zážitkových cvičení prevyšovali ich prínos.

Event Expired
€29
Celková kapacita: 15
(9 voľných miest)